Ciasteczka owsiane
Poznajcie przepis na szybkie, domowe owsiane ciasteczka z dużą zawartością błonnika.
Idealne do pracy, na spacer z dzieckiem (tak tak, dzieci również mogą skosztować!), czy do popołudniowej herbaty.
Zajadajcie się na zdrowie! :)
Składniki:
Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
Masło orzechowe bez soli 30 g (3 łyżeczki)
Skórka z pomarańczy tarta 10 g (1 łyżeczka)
Płatki owsiane 30 g (3 łyżki)
Jajo 25 g (pół sztuki)
Erytrol 20 g (2 łyżki)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć w celu uzyskania jednolitej masy. Uformować niewielkiej wielkości ciastka. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Co za zapach!
Przepis powstał we współpracy z Dietetykiem Michałem Marciniakiem: www.marciniak.dobrydietetyk.pl